Om os


Tangsø Varmeværk blev etableret 1. april 2023 som et resultat af en fusion af Bækmarksbro Varmeværk og Bøvling Varmeværk.


Tangsø Varmeværk er et andelsejet varmeværk. Der er 206 forbrugere i Bækmarksbro og 286 i Bøvlingbjerg. Der er 2 produktionssteder, som begge er flisfyrede, i Bækmarksbro med tør industriflis og i Bøvlingbjerg med skovflis. 99% af varmeproduktionen kommer fra flis.


I Bøvlingbjerg er der installeret en 2.5 MWh kedel med en årlig produktion på ca. 8500 MWh og i Bækmarksbro er installeret en 1 MWh kedel som årligt producerer ca. 6000 MWh.
Det er varmeværkets målsætning at levere sikker og stabil varme så billigt som muligt til forbrugerne. Det hører også med til målsætningen at varmeproduktionen skal være så miljørigtig og grøn som muligt.


Tangsø Varmeværk arbejder på at finde nye produktionsformer, som kan muliggøre en forsyningsledning mellem de 2 byer og styrke sammenholdet i området.
Tangsø Varmeværk har ansat en varmemester, som varetager driften. Bestyrelsen, som vælges på den årlige generalforsamling blandt andelshaverne, har det overordnede ansvar i samarbejde med varmemesteren.

 

//